מצלמות אבטחה כאמצעי אבטחה במקום העבודה

מצלמות אבטחה במקום העבודה – מערכות אבטחה מודרניות משמשות אנשים רבים לצורך העלאת רמת האבטחה של המקום. בין אם מדובר בבתים פרטיים לבין בתי עסק כגון משרדים, מפעלי ייצור, מכולות ועוד. מערכות האבטחה הן האמצעי היעיל ביותר בכל הנוגע לאבטחת המקום והעלאת הרגשת הביטחון באזור – טענה שהוכחה פעמים רבות באופן אמפירי; לפי בראון מצלמות אבטחה – המצלמות מצלמות את האזור הנבחר ועל ידי כך יוצרות קובץ תיעוד של הדבר אשר התרחש באזור בו הן מוצבות, תיעוד זה יכול לשמש כראיה והוכחה בכל נושא פלילי ביחס לדין וכאן מתעוררת בעיה משפטית ופילוסופית בו זמנית.

הצבת מצלמות אבטחה במקום העבודה ופרטיות העובד

כל עובד בכל עסק זכאי לפרטיות, אלא אם הוסכם ונחתם אחרת במסמכים קבילים מבחינה חוקית. בעקבות כך מצלמות האבטחה המודרניות מעלות בעיה אשר רבים יגדירו אותה כמעט פילוסופית. מתי תיעוד על ידי מצלמת אבטחה הופך לחדירה לפרטיותו של העובד? לפי סקיוריטי מצלמות אבטחה, התשובה לכך היא מסובכת להפליא. נניח כי מדובר על מצלמת אבטחה המתעדת אזור של קופה כללית בחנות מסוימת, האם האפשרות שכעת נוצרה למנהל – לפקח ולהשגיח על כל פעולת הקופאי העובד בקופה ברגע נתון – היא חדירה לפרטיות העובד או אבטחת מקור הכנסתו? בעיה כגון זו ורבות דומות לה הועלו בבתי משפט רבים. ואפילו לאחר שנים רבות, אין תשובה חד משמעית, אך ישנן פעולות שונות בהן בעל העסק יכול לנקות בכדי להבטיח כי הצבת מצלמות אבטחה במקום העבודה תהיה חוקית וחודרנית כמה שפחות.

מצלמות אבטחה במקום העסק ללא הפרת זכויותיו של העובד

תחילה, צריך לשים לב האם המצלמות מוצבות במקום הנחשב כאזור ציבורי במקום העבודה או באזור פרטי; בראון מצלמות אבטחה מדייקים וטוענים כי ישנו צורך ליידע את עובדי המקום כי באזור מוצבות מצלמות אבטחה אם מדובר באזור ציבורי, כגון – רחבת הפסקה, אולם ייצור או מסדרון. באם מדובר באזור המוגדר כאזור פרטי של העובד, לדוגמא – משרד אשר מוגדר כמשרדו האישי של העובד, חל איסור מוחלט להציב מצלמות אבטחה במשרד ללא הסכמתו; הצבת מצלמת אבטחה באזור המוגדר כאזור פרטי של העובדה הינה מוגדרת כעבירה ברורה על פרטיותו של העובד. מעבר לכך, הצבת מצלמות נסתרות במקום העבודה ללא הודעה כלשהי לעובדים גם היא נחשבת כהפרת זכויותיהם.

מקרים בהם לא הכול שחור או לבן

קיימים מקרים רבים בהם לא ברור האם הפעולה היא חדירה לפרטיותו של העובד. או האם העלאת רמת האבטחה אכן דרשה פעולה זו או אחרת שהייתה עלולה להראות כהפרת זכויותיו של העובד. במקרה בו העובד הגיש לדין תלונה אודות הפרת זכויותיו תביא לאפשרות להתפטרות בגין מפוטר. ואף קנסות על בעל העסק; בכל מקרה בהם אינכם בטוחים בדבר אבטחת העסק באמצעות מצלמות אבטחה אנו ממליצים להתייעץ עם עסק מומחה כגון סקיוריטי מצלמות אבטחה למען הסר ספק.

ראו גם: מצלמות אבטחה לעסק | מצלמות אבטחה לבית | מצלמות במעגל סגור